Koor

Het Brabants Kamerkoor staat sinds juni 2019 onder leiding van Rienk Bakker. In 2019 bestond het koor 80 jaar. Dat vierden we op 2 februari met een jubileumconcert, waarbij we o.a. twee werken van Daan Manneke uitvoerden, die in 2019 ook 80 werd.

We zingen koorwerken uit alle stijlperiodes, zeer gevarieerd, zowel a capella als met een orkest of ensemble. We houden van samenwerken en nieuw repertoire. In 2016 zongen we samen met 7 andere Brabantse kamerkoren Spem in Alium van Thomas Tallis . We waren ook aanwezig in het Muziekgebouw in Amsterdam met een wereldpremière: het speciaal voor het BKK door Peter Vigh gecomponeerde stuk ‘De Grote Wind’, op tekst van Lucebert. In het voorjaar van 2018 verzorgden we de proloog bij Hamlet door Opera2Day in het Theater aan de Parade in Den Bosch. En in het najaar van 2019 werkten we mee aan De Toverfluit, een moderne bewerking van het beroemde werk van Mozart door Silbersee.

Naast vernieuwing staat de traditie. Op 4 maart 2020 zouden we in de St. Maartenskerk in Zaltbommel de Matthaus Passion ten gehore hebben gebracht. Helaas is dat door de coronacrisis niet doorgegaan. Ook in 2021 was dat het geval.
Onder Repertoire vind je alles wat we sinds 1960 hebben uitgevoerd.

Sopranen
Daniëlle van den Bosch
Marjoleine van der Leest
Monique Megens
Beate Rose
Janneke Schoonen
Deanneke Steenbeek
Machteld Terlingen
Tineke van der Weele
Alten
Titia Bredée (aspirant)
Rinske van Dijk
Ineke Hoek
Gretha Hup
Karen Pon
Janneke Teeuw
Jolanda Vonk
Laura van der Westerlaken
Tenoren
Jan Dekkers (projectlid)
Hans van Driel
Marcel van der Maeden
Willem Steenbeek

Bassen
Remco Grimm
Jan Hensing
Wim Klop
Hans Meek
Wil Peters (projectlid)
Henk Verhagen
Hans de Wit (projectlid)