Dirigent


Dorien Schouten

Van 1 april tot 1 november 2023 is Dorien Schouten de interim-dirigent van het Brabants Kamerkoor.

Dorien Schouten is van kinds af aan geïnteresseerd in zingen en dirigeren. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag behaalde ze haar bachelordiploma’s voor zowel orgel (2010) als kerkmuziek (2011). Haar orgeldocent was Jos van der Kooy. Tijdens haar studie was ze cantor-organist van de Koningkerk in Voorburg.

Daarna vervolgde Dorien haar orgelopleiding aan de Universität der Künste te Berlijn, bij Leo van Doeselaar en Erwin Wiersinga. Daar behaalde ze in 2013 het diploma Diplomprüfung en in 2015, na nog twee jaar te hebben gestudeerd bij Leo van Doeselaar en Paolo Crivellaro, het diploma Konzertexamen ‘mit Auszeichnung’. In haar tijd in Berlijn was ze assistent-dirigent van de Rahnsdorfer Kantorei, en het Rahnsdorfer Projectkoor – met wie ze onder de Johannespassion van Bach en het Requiem van Mozart heeft ingestudeerd en uitgevoerd – en vaste invaller bij de Berliner Vokalkreis, waar ze ook meezong onder leiding van Johannes Raudszus.

In 2015 mocht Dorien voor het All of Bach-project van de Nederlandse Bachvereniging een aantal werken van Bach opnemen op het Reil-orgel in Kampen.

Tussen 2011 en 2019 was ze (cantor-)organist van kerken in Berlijn, Oxford, Edinburgh en Heidelberg, en sinds december 2019 is ze cantor-organist van de Tuindorpkerk te Utrecht.

In 2022 voltooide Dorien de Applicatiecursus Koordirectie aan de HKU in Utrecht.

Hier staat een overzicht van de voorgangers van onze dirigent.

Pagina’s

Komende concerten

Einklang (29 oktober 2023)
Grote of Protestantse Kerk

Einklang (5 november 2023)
Nieuwe Kerk Amersfoort

Recente concerten

Matthäus-Passion (1 april 2023)
Sint Maartenkerk in Zaltbommel

Kerstconcert (18 december 2022)
Grote Kerk, Den Bosch

Kerstconcert (11 december 2022)
Geertruidskerk in Geertruidenberg