Repertoire-overzicht


 • Strijkend licht – najaar 2019

  Dit mooie programma – het eerste met dirigent Rienk Bakker – voerden we tijdens ons koorreisje uit op Terschelling in het kerkje van Hoorn en in Den Bosch. Op Terschelling met de lokale celliste Judith Oost en organist Simon Bouma. In Den Bosch begeleidde de 16-jarige cellist Sybren de Vries ons.

  Zoals in de herfst het licht aan het eind van de middag langzaam en soms strijkend over de bomen valt, zo kunnen ook muzikale kleuren uit koorwerken neerdalen. De stukken op het programma ‘Strijkend Licht’ zijn daarop uitgekozen. De psalmen van Sweelinck boden een kijkje in de tijd van het vroege Calvinisme waarin de psalmmelodieën een nieuwe kleur aan het leven gaven. In Psalm XIX van Daan Manneke werd het uitspansel van de hemel en het licht van de zon bezongen. De Vlaamse componist Sebastiaan van Steenberge liet zich voor zijn O crux splendidior voor koor en cello inspireren door binnenvallend licht op het beeld van Jan Fabre in de kathedraal van Antwerpen. Ook in de muziek Tormis, afkomstig van Estland en die van de Noorse Ola Gjeilo  is de ruimtelijkheid en weidsheid goed waarneembaar.

 • Meiconcerten 2019 – afscheid Béni Csillag

  Met de concerten op 25 en 26 mei 2019 namen we afscheid van dirigent Béni Csillag. Het thema was Mei – Maria – Mozart en meer. We werkten samen met de veelal jonge strijkers van strijkorkest Fiedelino onder leiding van oprichtster Leontien Akkerman. Het waren prachtige concerten. Dank je wel Béni voor de fijne en inspirerende samenwerking!

  Fiedelino
 • Jubileumconcert 80 jaar BKK: 2019

  Ter gelegenheid van ons 80-jarig bestaan gaven we een jubileumconcert, met een gevarieerd programma, geheel in de traditie van het BKK. De Brabantse componist Daan Manneke werd in 2019 ook 80. We hebben vaak werk van hem uitgevoerd, ook speciaal voor ons gecomponeerd werk. We wilden onze verjaardag graag met Manneke vieren en zongen twee werken van hem: Les cieux racontent la gloire de Dieu en het Psalmenrequiem, dat laatste met harpbegeleiding door Astrid Haring.
  Daarnaast Six Chansons van Paul Hindemith, Symn to St Cecilia van Benjamin Britten, Seven partsongs van Gerald Finzi en arrangementen van de Beatles’ songs Blackbird + Here, there and everywhere.

  Daan Manneke was bij het concert aanwezig, samen met oud-dirigent Reinier Wakelkamp.

  Reinier Wakelkamp & Daan Manneke
  • Daan Manneke – Pseaume XIX
  • Daan Manneke – Psalmenrequiem
  • Gerald Finzi – Seven poems of Robert Bridges
  • Paul Hindemith – Six chansons
  • Benjamin Britten – Hymn to St. Cecilia
  • Lennon, McCartney – Here there and everywhere / Blackbird
 • Flowers & Prayers, 2018

  Op 4 februari 2018 zongen we onder leiding van Béni Csilag in de Sint Jan de Doper in Waalwijk het programma ‘Flowers & Prayers’.

  We begonnen het a capella programma met liederen ter verering van de heilige maagd Maria. Van diverse componisten en uit verschillende perioden zongen we daarna werken waarin Maria wordt bezongen. Hymn to the Virgin van Benjamin Britten, Salve Regina van Francis Poulenc en het Ave Maria van Igor Stravinsky zijn aan haar gewijd.

  Vervolgens zongen we een van de Tres Sacrae Cantiones, zesstemmige heilige liederen van Don Carlo Gesualdo di Venosa (1560-1630) dat door Stravinsky in 1960 werd voltooid. Plus nog een madrigaal van Gesualdo, O vos omnes en 3 motetten van Tallis, 4 van Purcell en O sacrum convivium van Messiaen.

  Het programma eindige met de Five flower songs van Benjamin Britten.

 • Johannes Passion van J.S. Bach, 2017

  Zaterdag 25 maart 2017 zongen wij o.l.v. Béni Csillag de Johannes Passion. Het Brabants Dagblad schreef een lovende recensie.

  Bernard Loonen, tenor evangelist, tenor
  Pieter Hendriks , bas, Christus
  Katharine Dain, sopraan
  Jan Kullmann, altus
  Berend Eijkhout, bas

  Orkest: Ensemble ‘t Kabinet.

 • Terugblik Tenso – Peter Vigh, november 2016

Pagina’s

Komende concerten

Einklang (29 oktober 2023)
Grote of Protestantse kerk in Den Bosch

Einklang (5 november 2023)
Sint Martinuskerk, Hoogland, Amersfoort

Recente concerten

Matthäus-Passion (1 april 2023)
Sint Maartenkerk in Zaltbommel

Kerstconcert (18 december 2022)
Grote Kerk, Den Bosch

Kerstconcert (11 december 2022)
Geertruidskerk in Geertruidenberg