Vrije Noten


Jubileumconcert: Brabants Kamerkoor 85 jaar

In oktober 2024 herdenken we dat ‘s-Hertogenbosch 80 jaar geleden werd bevrijd. Gedurende een aantal dagen werd er een heftige strijd gevoerd door de Britse strijdkrachten en de bezetter. Op 27 oktober 1944 was de bevrijding een feit.

In 2024 heeft ook het Brabants Kamerkoor een jubileum te vieren: het koor bestaat 85 jaar.

Het programma “Vrije Noten” sluit aan bij beide gedenkwaardige feiten. We overbruggen de periode tussen de prille jaren van het Brabants Kamerkoor en de huidige tijd door een aantal werken uit de begintijd uit te voeren. Daarnaast slaan we door de muziekkeuze een brug tussen oorlog en vrede, tussen wanhoop en hoop, tussen verdriet en berusting.

Het Brabants Kamerkoor werkt bij dit programma samen met stadsdichter Kelly Verdonk. Zij zal voor haar werk onder meer uitgaan van fragmenten uit het oorlogsdagboek van een familielid van één van de koorleden.

Ook in de muziek wordt aangesloten bij een dagboek: Andries Clement citeert in zijn werk “For God to God” fragmenten uit het dagboek van Etty Hillesum.

Verder stukken van 20e eeuwse componisten als Pizzetti, Korvits, Mauersberger, Jan Sandström, David Lang, Daan Manneke en Arvo Pärt. Plus werken van Schubert en Brahms.

  • 3 november 2023, 16.00 uur, Grote Kerk, Kerkstraat Den Bosch
  • 16 november 2023, 15.00 uur, Sint Catharinakerk Eindhoven

Bij dit project zijn projectzangers (een lage bas en een tenor) welkom. Maak een afspraak om een repetitie bij te wonen.