Archief

Abend will es werden – 21 november 2021

Wie had kunnen vermoeden dat we twee jaar lang door een virus geen concerten konden geven? Gelukkig was daar net voor wéér een lockdown een moment voor Abend will es werden.

Gouden licht, kerstconcert 22 december 2019

Strijkend licht – najaar 2019

Dit mooie programma – het eerste met dirigent Rienk Bakker – voerden we tijdens ons koorreisje uit op Terschelling in het kerkje van Hoorn en in Den Bosch. Op Terschelling met de lokale celliste Judith Oost en organist Simon Bouma. In Den Bosch begeleidde de 16-jarige cellist Sybren de Vries ons.

Meiconcerten 2019 – afscheid Béni Csillag

Met de concerten op 25 en 26 mei namen we afscheid van dirigent Béni Csillag. Het thema was Mei – Maria – Mozart en meer. We werkten samen met de veelal jonge strijkers van strijkorkest Fiedelino. Het waren prachtige concerten. Dank je wel Béni voor de fijne en inspirerende samenwerking!

 

 

Fiedelino

Jubileumconcert – 2 februari 2019

Ter gelegenheid van ons 80-jarig bestaan gaven we een jubileumconcert, met een gevarieerd programma, geheel in de traditie van het BKK. De Brabantse componist Daan Manneke werd in 2019 ook 80. We hebben vaak werk van hem uitgevoerd, ook speciaal voor ons gecomponeerd werk. We wilden onze verjaardag graag met Manneke vieren en zongen twee werken van hem: Les cieux racontent la gloire de Dieu en het Psalmenrequiem, dat laatste met harpbegeleiding door Astrid Haring.
Daarnaast Six Chansons van Paul Hindemith, Symn to St Cecilia van Benjamin Britten, Seven partsongs van Gerald Finzi en arrangementen van de Beatles’ songs Blackbird + Here, there and everywhere.

Daan Manneke was bij het concert aanwezig, samen met oud-dirigent Reinier Wakelkamp.

Reinier Wakelkamp (links) en Daan Manneke

 

Figure Humaine – juni 2018

We hebben twee mooie concerten gegeven in ‘s-Hertogenbosch en Leiden in samenwerking met het Leids Projectkoor
Het was een bijzonder programma met o.a. ‘Figure Humaine’ van Poulenc en stukken van Schumann en Poulenc door zowel mannen- als vrouwenkoor.
U kunt hieronder luisteren naar een opname.

Op dinsdag 20 maart 2018 verzorgde het Brabants Kamerkoor een korte proloog bij de uitvoering van Hamlet door Opera2Day in het Theater aan de Parade in Den Bosch. Het filmpje kunt u zien op YouTube .


Johannes Passion – maart 2017

Zaterdag 25 maart 2017 zongen wij de Johannes Passion. Het Brabants Dagblad schreef een lovende recensie .


Terugblik Tenso november 2016

bkk-vigh

BKK werkt mee aan het project Wolk – juli 2016

Wolk is een theatrale ontdekkingstocht van “wat je bent, naar wie je bent”, tijdens de beklimming van een 22 meter hoge toren. Onderweg horen bezoekers een compositie van Marc Alberto, die hiervoor opnames maakt van ons koor op 11 juli.
Een project van Lucas de Man, stadskunstenaar van Den Bosch en bekend als presentator van het programma Kunstuur. Het maakt onderdeel uit van Theaterfestival Boulevard en speelt van 5 augustus (première) t/m 5 september.
http://www.projectwolk.nl

Tot 2014

Zie https://www.brabantskamerkoor.nl/BKK-hist.html voor alles wat we hebben uitgevoerd tot en met 2014.