Nieuws

Johannes Passion maart 2017

Zaterdag 25 maart 2017 zongen wij de Johannes Passion. Het Brabants Dagblad schreef een lovende recensie .

 

Terugblik Tenso november 2016

bkk-vigh

BKK werkt mee aan het project Wolk juli 2016

Wolk is een theatrale ontdekkingstocht van “wat je bent, naar wie je bent”, tijdens de beklimming van een 22 meter hoge toren. Onderweg horen bezoekers een compositie van Marc Alberto, die hiervoor opnames maakt van ons koor op 11 juli.
Een project van Lucas de Man, stadskunstenaar van Den Bosch en bekend als presentator van het programma Kunstuur. Het maakt onderdeel uit van Theaterfestival Boulevard en speelt van 5 augustus (première) t/m 5 september.
http://www.projectwolk.nl

Béni Csillag nieuwe dirigent per 1 januari 2016

Beni Csillag Photo: Marco Borggreve

Béni Csillag wordt de nieuwe dirigent van Het Brabants Kamerkoor. Nadat Fokko Oldenhuis in maart aankondigde dat hij bij het BKK weg zou gaan, volgden een uitgebreide sollicitatieprocedure, gesprekken met kandidaten en diverse proefdirecties. Op 13 november kon de sollicitatiecommissie haar keuze aan het bestuur voordragen, daarbij gesteund door alle koorleden.

De commissie heeft vastgesteld dat de drie kandidaten die een proefdirectie hebben verzorgd in overeenstemming met de verwachtingen uitstekende kwaliteiten bezitten en ten toon hebben gespreid als koordirigent en dus allen technisch en artistiek van het juiste niveau bleken te zijn om ons koor te leiden. Toch kan er maar één de beste zijn. De commissie was van oordeel dat de beste kandidaat om het BKK in de komende jaren te leiden, door middel van prettige, effectieve en inspirerende repetities, resulterend in afwisselende en aantrekkelijke concerten van hoog muzikaal niveau, Béni Csillag is. Kwaliteiten die hieraan bijdragen zijn o.a. zijn grote ervaring met een diversiteit aan koren en stijlen, zijn prettige, persoonlijke en inspirerende benadering van ons koor, zijn uitmuntende zangkwaliteiten en uitstekend gehoor, enthousiasme en duidelijke aanwijzingen tijdens de repetitie en de vaart en flexibiliteit van zijn werkwijze.

Het bestuur heeft het advies van de commissie overgenomen en Béni Csillag benoemd tot dirigent per 1 januari 2016.