Koor

Al vanaf de oprichting in 1939 is het Brabants Kamerkoor een ambitieus en vernieuwend kamerkoor in het hoogste amateursegment.

Sinds 1 januari 2016 staan we onder leiding van dirigent Béni Csillag. We geven minimaal drie keer per jaar een concert, vaak a capella, maar ook met een ensemble of orkest. Afgelopen voorjaar voerden we de Johannes Passion van J.S. Bach uit. Geweldig om te zingen! Toch wisselen we grote projecten graag af met programma’s waarin het pure kamerkoorrepertoire tot zijn recht komt: vaak minder monumentaal, maar des te uitdagender.

We zingen koorwerken uit alle stijlperiodes, zeer gevarieerd, van Schütz tot Copland en van Sweelinck tot Glass. In 2015 brachten we samen met het Hollands Vocaal Ensemble het Concert voor Koor van Alfred Schnittke. In 2016 voerden we samen met 7 andere Brabantse kamerkoren Spem in Alium van Thomas Tallis uit en waren we ook aanwezig in het Muziekgebouw in Amsterdam met een wereldpremière: het speciaal voor het BKK door Peter Vigh gecomponeerde stuk ‘De Grote Wind’, op tekst van Lucebert.

We zingen regelmatig composities van hedendaagse componisten en dragen bij aan de totstandkoming van nieuw werk door het verlenen van compositieopdrachten.

Voor 2018 staat onder andere Figure Humaine van Francis Poulenc op het programma, dat we samen met het Leids Projectkoor zullen uitvoeren.

Onder Repertoire vind je alles wat we gedurende de afgelopen ruim 78 jaar uitvoerden terug.

Sopranen
Anja van Berkel
Daniëlle van den Bosch
Ineke La Rivière
Marjoleine van der Leest
Monique Megens
Beate Rose
Janneke Schoonen
Deanneke Steenbeek
Machteld Terlingen
Tineke van der Weele
Alten
Trudy van den Brandt
Rinske van Dijk
Gretha Hup
Astrid Kouwenberg
Karen Pon
Corry Pullens
Jolanda Vonk
Laura van der Westerlaken
Tenoren
Victor van Lieshout
Marcel van der Maeden
Frans van der Weide
Jacques van Eijck
Bassen
Remco Grimm
Jan Hensing
Hans Meek
Pieter Ronner
Ruud Swiers
Henk Verhagen