Koor

Het Brabants Kamerkoor staat sinds 27 mei 2019 onder leiding van Rienk Bakker. In 2019 bestaat het koor 80 jaar. Dat hebben we op 2 februari gevierd met een jubileumconcert, waarbij we o.a. twee werken van Daan Manneke uitvoerden, die dit jaar ook 80 wordt. Op 25 en 26 mei hebben we met twee concerten rondom het thema ‘Maria’ afscheid genomen van dirigent Béni Csillag.

We zingen koorwerken uit alle stijlperiodes, zeer gevarieerd, zowel a capella als met een orkest of ensemble. We houden van samenwerken en nieuw repertoire. In 2016 zongen we samen met 7 andere Brabantse kamerkoren Spem in Alium van Thomas Tallis . We waren ook aanwezig in het Muziekgebouw in Amsterdam met een wereldpremière: het speciaal voor het BKK door Peter Vigh gecomponeerde stuk ‘De Grote Wind’, op tekst van Lucebert. In het voorjaar van 2018 verzorgden we de proloog bij Hamlet door Opera2Day in het Theater aan de Parade in Den Bosch. Vlak voor de zomer gaven we twee prachtige concerten met het Leids Projectkoor. Op het programma stond o.a. Figure Humaine van Poulenc, een muzikaal monument.
Naast vernieuwing staat de traditie. Op 4 maart 2020 zullen we in de St. Maartenskerk in Zaltbommel de Matthaus Passion ten gehore brengen.
Onder Repertoire vind je alles wat we sinds 1960 hebben uitgevoerd.

Sopranen
Anja van Berkel
Daniëlle van den Bosch
Ineke La Rivière
Marjoleine van der Leest
Beate Rose
Janneke Schoonen
Deanneke Steenbeek
Machteld Terlingen
Tineke van der Weele
Alten
Rinske van Dijk
Gretha Hup
Karen Pon
Corry Pullens
Jolanda Vonk
Laura van der Westerlaken
Tenoren
Marcel van der Maeden
Bert Verschoor
Bassen
Remco Grimm
Jan Hensing
Hans Meek
Ruud Swiers
Henk Verhagen