Koor

Het Brabants Kamerkoor bestaat in 2019 al 80 jaar. Sinds 1 januari 2016 staat het koor onder leiding van Béni Csillag.

We zingen koorwerken uit alle stijlperiodes, zeer gevarieerd, zowel a capella als met een orkest of ensemble.
We houden van samenwerken en nieuw repertoire. In 2016 zongen we samen met 7 andere Brabantse kamerkoren Spem in Alium van Thomas Tallis . We waren ook aanwezig in het Muziekgebouw in Amsterdam met een wereldpremière: het speciaal voor het BKK door Peter Vigh gecomponeerde stuk ‘De Grote Wind’, op tekst van Lucebert. In het voorjaar van 2018 verzorgden we de proloog bij Hamlet door Opera2Day in het Theater aan de Parade in Den Bosch. Vlak voor de zomer gaven we twee prachtige concerten met het Leids Projectkoor. Op het programma stond o.a. Figure Humaine van Poulenc, een muzikaal monument.
Naast vernieuwing staat de traditie. In 2017 voerden wij de Johannes Passion van J.S. Bach uit en er zijn plannen voor de Matthaus Passion in 2019.
Onder Repertoire vind je alles wat we sinds 1960 hebben uitgevoerd.

Sopranen
Anja van Berkel