Tenso – Something old, something new

26 november 2016
12.30 uur tot 13.30 uur

Muziekgebouw aan 't IJ

tenso-logo-greenNieuw werk van jonge Nederlandse componisten voor de beste amateurkoren

In dit concert drie nieuwe werken van drie jonge Nederlandse componisten: Peter Vigh, Max Knigge en Anna Mikhailova. Zij zijn begin 2016 gekoppeld aan enkele van de beste (amateur)koren van Nederland: Audite Nova (Nijmegen), het Brabants Kamerkoor en de Utrechtse Studenten Cantorij.
Voor elk koor maakt een componist een nieuw werk dat deze middag in première gaat. De koren brengen daarnaast ook eigen repertoire ten gehore. Een mooie gelegenheid om zo verschillende koren te beluisteren én om nieuw Nederlands compositietalent te ontdekken. Als afsluiter treedt de winnaar van het Nederlands Koor Festival 2016 op.