Holanda e Brasil

18 oktober Den Bosch

19 oktober Ravenstein

Tournee Brazilië 28 oktober tot 1 november 2014

Ergens tussen het Noorderlicht en de tropische zon: daar ontmoeten de Nederlandse en de Braziliaanse koormuziek elkaar in dit programma.

Het Brabants Kamerkoor is uitgenodigd door het Korenfestival Unicanto in Londrina, in Brazilië. Ter gelegenheid van het 75 jarige bestaan zal het koor daar eind oktober heenreizen, een week verblijven en optredens verzorgen tijdens het festival en in de omgeving. Het Brabants Kamerkoor zal er andere koren ontmoeten en kennis maken met de Braziliaanse (koor)cultuur. Het zal de geschiedenis van het Brabants Kamerkoor verrijken en toekomstige avonturen stimuleren.

Het Brabants Kamerkoor zal de Nederlandse koortraditie uitdragen met composities van Sweelinck, Manneke en Pirenne. Maar ook muziek van onze Zuiderburen tot aan Noord-Europa staat op het programma. En natuurlijk zullen er ook enkele Braziliaanse koorcomposities uitgevoerd worden, zoals van Heitor Villa Lobos en Henrique de Curitiba.

Northern Lights                                                                     O. Gjeilo

Uit Cantiones Sacrae                                                            J.P. Sweelinck

1. Ecce prandium

2. Venite exultemus

Ave verum corpus                                                                 M. Pirenne

Credo                                                                                    V. Nees

Pater Noster                                                                          H. Villa Lobos
Uit Nu is van Kalifornies Goud                                             D. Manneke

1. Valavond

2. Geologie

Duas canções em Tupi-Guaraní                                          H. de Curitiba

– Ê-taru-ê

– Arara-quara

Para Dormir                                                                         H. de Curitiba

Mate Saule                                                                            P. Vasks b

Dit is een concert in de serie van Stichting Cultuur Ravenstein. Reservering via de website van het Brabants Kamerkoor is niet mogelijk.