Binnenste Buitengewoon

18 mei 2014
16.00 uur tot 17.15 uur

Grote Kerk

Met Binnenste Buitengewoon zet het Brabants Kamerkoor een 75-jarige traditie van avontuurlijk programmeren voort, met maar liefst drie wereldpremières. Het koor treedt daarvoor letterlijk naar buiten: het concert begint buiten op het kerkplein, te midden van het winkelende publiek, met een opdrachtcompositie van de Bossche componist Bart van Dongen. Vanuit open ramen rond het kerkplein wordt het koor begeleid door tien blazers.

Na deze spectaculaire ouverture in de openlucht neemt het koor het publiek mee de kerk in. Het programma wordt daar vervolgd met werken voor koor en dubbel blaaskwintet van Igor Stravinsky en Maurice Pirenne. Heel bijzonder is de postume première van De Profundis (1965!), een a capella werk van Maurice Pirenne dat onlangs door Mathieu Dijker is voltooid. Het concert wordt in stijl afgesloten met een nieuw werk voor koor en dubbel blaaskwintet van de vermaarde Bredase componist Daan Manneke.

Programma:

• Nieuw werk (2014) voor koor en dubbel blaaskwintet | Bart van Dongen
  • Aandachtig Drieluik (1992) | Maurice Pirenne
  • De Profundis (1965) | Maurice Pirenne /Mathieu Dijker
  • Mis (1948) | Igor Stravinsky
  • Madrigalen (2014) | Daan Manneke

Reserveringen

Reservering voor dit evenement is nog niet geopend / reeds gesloten.